Lifestyleweek 1 – Jaar 1

De eerste week International Lifestyle Studie in Tilburg: heel spannend! Introductie week die gelijk als Lifestyle week gezien wordt. 09.00 uur op school, dat betekent dus om 06.00 uur de wekker heel erg vroeg na een avond kermis, maar dit is helemaal goed gekomen want ik zat om negen uur in de aula van de Academy of Creatieve Industries.

=================================================================

Bij binnenkomst hadden we een nummertje gekregen in de aula ging de geruchten al dat dit de groepjes zouden zijn voor vandaag. Na het welkomstwoord en bekendmaking van de eerste opdracht gingen we al snel genoeg naar de Lifestyle Factory om hier met het groepje bij elkaar te gaan zitten en te beginnen aan de eerste opdracht. De eerste opdracht was gericht op appearance, en luidde: maak geïnspireerd op een persoon of icoon een collectie. Kleding, tassen, accessoires: niets is te gek. Na twee uur hadden we veel gebrainstormd iedereen had op basis van het idee weer nieuwe ideeen dus we kwamen snel genoeg op een leuk concept: de muis, geïnspireerd op een kunstenaar die in grote steden op heel veel plekken muizen heeft getekend. Een erg leuk idee waarin de muis centraal stond.

s’ Middags hebben we kennis gemaakt met Human Movement: een actieve, gezellige en leuke middag met Zumba, Tai chi en verschillende andere spellen.

=================================================================

Dinsdag startte de dag weer om 09.00 uur het was best spannend want we wisten dat we vandaag een buddy uit het tweede leerjaar moesten kiezen. Alle tweede en eerste jaars liepen door elkaar en ik wist niet zo goed waar ik naar toe moest. Al snel riepen twee meisjes uit het tweede leerjaar: ‘Wie heeft er nog geen buddy?’ Gelijk op dat moment ben ik naar ze toe gelopen. Eline en Esmee waren beide uit het tweede leerjaar samen met 4 andere eerste jaars zijn we samen in de collegezaal gaan zitten om te horen wat ons deze dag te wachten stond.

Maud van der Wiel heeft ons verteld wat de opdracht voor deze morgen was: Living stond centraal. De opdracht luidde: hoe denken jullie dat een vliegveld in 2030 eruit ziet. Alles kan en mag. Het moest vooral gaan over trends. Nadat we een moodboard gemaakt hadden moesten we dit gaan pitchen. Erg leuk om te zien dat drie groepen ook drie verschillende dingen laten zien.

Na de pitch kregen we een lezing over Coolhunten. Samen met de buddy’s zijn we de stad in gegaan. Ga in Tilburg centrum opzoek naar iets ‘ccols’! Nadat we een aantal coolhunts gevonden hadden hebben we gezellig gekletst over van alles waar wij als vrouwen over praten maar natuurlijk ook over ILS!

=================================================================

Woensdag: eindelijk, de klassen worden bekend gemaakt! Maar helaas waren we er al op voorbereid dat dit pas in de middag ging gebeuren. De morgen was wel erg intensief en gezellig dus ging snel voorbij. We hadden een workshop-carrousel binnen het thema Health. We begonnen met een stress test, gevold door een masseer workshop, een meditatie workshop, hoe bereken je je BMI, maak muziek met lepels en nog een aantal workshops.

Op naar het Tivoli park…… Ownee het werd toch een lunch ergens in Tilburg. Ondanks dit lekker en gezellig geluncht met derde jaars. Omdat we niet in het Tivoli park konden lunchen zijn we richting een andere Fontys campus gegaan om hier de klassen bekend te maken. Nadat A, B, C, D en E geweest waren zag ik bijna niemand meer die ik kende van de afgelopen dagen.. Toen ik werd genoemd bij klas F, liep ik naar voren met allemaal dames: als snel zag ik wat meiden die ik tijdens de workshops heb leren kennen dus het viel me nog mee. Na een aantal woorden van Fabienne voelde het gelijk goed aan en had ik meteen het gevoel: ILSE zit goed bij ILS! Na een gezellige middag met een drankje op het terras hadden we gelijk al zin in het FESTIVAL!

=================================================================

De dag van het festival: 11.00uur waren we op het festival terrein. Luchtbed, slaapzak en kussen liggen klaar om de nacht door te brengen met ILS in een tent. Nadat we een aantal keren terug kwamen in de tent viel het erg tegen hoeveel leerlingen er zouden blijven slapen. Als snel op de dag werd duidelijk dat bijna niemand bleef slapen, wij wisten nog niet zo goed wat we zouden doen maar dit zouden we later op de dag wel bekijken. Toen om drie uur de tap open ging hebben we ons onder het genot van een drankje en muziek heel goed vermaakt. Rond 19.00uur hebben we besloten met een groepje te gaan slapen bij Sam op haar kamer. Samen met Sietske, Jasmijn en Pauline uit een andere klas hebben we een gezellig avond gehad in Sam’s studentenhuis!

=================================================================

Na een goede nachtrust waren we vrijdag om stipt half 12 op school hier kregen we een lezing van Roy Grunewald over DROMEN. Na deze lezing had ik het gevoel dat ik moet durven en blijven dromen. Geld is me ook bij gebleven: ‘geld ruiken..’! Aan het einde van de ochtend moesten we onze droom op een briefje schrijven en dit briefje in een klein flesje doen. Over vier jaar krijgen we dit flesje terug om te kijken of deze droom is uitgekomen!

De muis staat centraal 421681_10152072022965384_1531138988_n Festival ILS Mijn droom

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s